CONDITII GENERALE DE VANZARE

 

1. Introducere

Website-ul urbancamping.ro este operat de: Committed to Upgrade SRL:

  • societate cu raspundere limitata organizata si functionand in conformitate cu legile din Romania,
  • cu sediul social in Bucuresti, Str. Caloian Judetul, Nr.8, Bl. D19A, Sc.1, Et.2, Ap. 7, Sector 3, Cod Postal: 031113,
  • inregistrata la Registrul Comertului Bucuresti sub nr. J40/10789/2016, cod unic de inregistrare 36418692 (denumita in continuare „Urban Camping”),
  • numar de telefon (+4) 0767.405.349,
  • adresa de e-mail office@urbancamping.ro.

Prezentul document stabileste termenele si conditiile de utilizare ale website-ului urbancamping.ro (denumit in continuare “Website”) si conditiile de achizitionare ale produselor comercializate prin intermediul acestui Website (denumit in continuare „Termene si Conditii”).
Politica de retur Urban Camping, Politica de confidentialitate Urban Camping, Politica privind modulele cookie urbancamping.ro, precum si orice alte documente la care se face referire in cuprinsul acestui document, fac parte din Termene si Conditii. Prin utilizarea Website-ului, prin logarea in cadrul acestuia si prin accesarea serviciilor oferite de catre Urban Camping acceptati Termenele si Conditiile detaliate mai jos, cu toate consecintele care decurg din acceptarea acestora. Prin acceptarea Termenelor si a Conditiilor, sunteti, de asemenea, de acord cu Politica de retur Urban Camping, Politica de confidentialitate Urban Camping, Politica privind modulele cookie Urban Camping, precum si cu toate celelalte documente mentionate in cuprinsul prezentului document. Daca nu sunteti de acord cu Termenele si Conditiile, va rugam sa nu utilizati acest Website.
Va rugam sa cititi cu atentie Termenele si Conditiile inainte de a utiliza acest Website si de a efectua orice comanda prin intermediul acestuia.
Urban Camping isi rezerva dreptul de a modifica in orice moment Termenele si Conditiile, fara o notificare prealabila. Urban Camping isi rezerva dreptul de a modifica sau de a adauga noi reguli si restrictii in ceea ce priveste continutul Website-ului, in orice moment, fara o notificare prealabila. Urban Camping isi rezerva dreptul de a modifica sau actualiza orice serviciu sau drept de utilizare al oricarui serviciu, in orice moment, fara o notificare prealabila.
Orice modificari aduse Termenelor si Conditiilor vor intra in vigoare numai pentru comenzile noi, inregistrate dupa publicarea modificarilor respective pe acest Website. Astfel, va rugam sa verificati sectiunea aferenta Termenelor si Conditiilor, inainte de fiecare comanda, pentru ca este posibil sa fi intervenit modificari de la ultima vizita.
Daca aveti orice intrebari cu privire la Termene si Conditii va rugam sa ne contactati prin modalitatile mentionate mai sus.

 

2. Preambul

Prezentele Termene si Conditii se aplica exclusiv intre Urban Camping si orice persoana care acceseaza urbancamping.ro, denumita in continuare „Utilizator”, sau achizitioneaza produse si/sau servicii utilizand urbancamping.ro, denumita in continuare “Cumparator”, denumite in mod colectiv „Partile”.
Prin utilizarea urbancamping.ro confirmati ca sunteti major sau ca ati primit permisiunea parintilor si ca aveti capacitatea juridica de a incheia un contract si de a plasa ulterior o comanda prin intermediul Website-ului.

 

3. Definitii

Termenele si Conditiile se vor aplica tuturor vanzarilor de produse si/sau servicii comercializate de catre Urban Camping, prin intermediul Website-ului. In cuprinsul Termenelor si Conditiilor, termenii de mai jos vor avea urmatoarea semnificatie:
Utilizator – orice persoana fizica sau juridica care acceseaza, in orice mod, Website-ul.
Cumparatorul consumator – orice persoana fizica care, prin inregistrarea unei comenzi online pe acest site web, actioneaza in alte scopuri decat cele specifice activitatii sale comerciale sau profesionale, avand, potrivit legii, calitatea de consumator.
Cumparatorul profesionist – orice persoana fizica sau juridica, precum si orice alta entitate care, prin inregistrarea unei comenzi online pe acest site web, actioneaza in scopurile specifice activitatii sale comerciale sau profesionale, neavand potrivit legii, calitatea de consumator.
Vanzatorul – Urban Camping.
Comanda – solicitarea transmisa de catre Cumparator, prin parcurgerea etapelor tehnice necesare, in vederea achizitionarii de Produse si/sau Servicii comercializate online, in conditiile prevazute de Termene si Conditii de catre Urban Camping.
Produs – orice bun comercializat de catre Urban Camping pe acest Website, solicitat de catre Cumparator prin Comanda inregistrata care urmeaza sa fie livrat de catre Vanzator, in conditiile prevazute in Termene si Conditii.
Serviciu – orice serviciu comercializat de Urban Camping pe acest Website, solicitat de catre Cumparator prin Comanda inregistrata, care urmeaza sa fie prestat de catre Vanzator, in conditiile prevazute in Termene si Conditii.
Contract – contractul incheiat de catre Cumparator, in conformitate cu Termenele si Conditiile expres acceptate de acesta, si Urban Camping, la momentul confirmarii de catre Urban Camping, pe un suport durabil, a Comenzii transmise de catre Cumparator.
Sectiune – o sectiune de pe Website
Newsletter – mijlocul de informare periodic, exclusiv electronic, respectiv posta electronica (e-mail, SMS), asupra produselor, serviciilor si/sau promotiilor desfasurate de catre Urban Camping intr-o anumita perioada, fara nici un angajament din partea Urban Camping cu referire la informatiile continute de acesta.
Tranzactie – incasare sau rambursare a unei sume rezultata din vanzarea unui produs / serviciu de catre Urban Camping catre Cumparator, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre Urban Camping, indiferent de modalitatea de livrare;
Continut are urmatoarea definitie:
• toate informatiile de pe Website care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament numeric;
• continutul oricarui e-mail trimis Utilizatorilor si/sau Cumparatorilor de catre Urban Camping prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
• orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre Urban Camping Utilizatorului si/sau Cumparatorului, conform datelor de contact, specificate sau nu de catre acesta;
• informatii legate de produsele, serviciile si/sau tarifele practicate de Urban Camping intr-o anumita perioada;
• informatii legate de produsele, serviciile si/sau tarifele practicate de catre un tert cu care Urban Camping are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada;
• date referitoare la Urban Camping, sau alte date privilegiate ale acesteia.
Campanie – actiunea de a expune in scop comercial, exclusiv in mod electronic si doar prin intermediul Website-ului un numar finit de produse avand un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp stabilita de catre Urban Camping.
Specificatii – toate specificatiile si/sau descrierile Produselor si/sau Serviciilor asa cum sunt precizate pe Website.

 

4. Documente contractuale

4.1. Prin inregistrarea unei Comenzi pe Website, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.
4.2. Notificarea primita de catre Cumparator, dupa efectuarea Comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea Comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail), prin sms sau telefonic.
4.3. Pentru motive justificate, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea Produselor si/sau Serviciilor din Comanda. Daca modifica cantitatea de Produselor si/sau Servicii din Comanda Vanzatorul va anunta Cumparatorul pe adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia Vanzatorului la efectuarea Comenzii. Daca clientul nu este de acord cu noua Comanda acesta o poate modifica/anula, iar Vanzatorul va returna suma platita de Cumparator in maxim 14 de zile de la confirmarea modificarii/anularii comenzii. Pentru plata cu cardul, daca valoarea comenzii modificate este mai mare decat valoarea comenzii initiale, Cumparatorul va trebui sa initieze o noua comanda.
4.4. Contractul se considera incheiat intre Vanzator si Cumparator in momentul primirii de catre Cumparator de la Vanzator, prin intermediul postei electronice si/sau SMS a notificarii de expediere a Comenzii.
4.5. Informatiile puse la dispozitie de catre Vanzator pe Website vor sta la baza Contractului, in completarea acestuia putand fi si alte documente cum ar fi certificatul de garantie si/sau certificatul de conformitate emis de catre Vanzator sau un furnizor al acestuia pentru Produsele achizitionate.
4.6 Facturile care confirma achizitia produselor de catre dvs. vor fi emise in format electronic si transmise la adresa de e-mail specificata de dvs la crearea contului de utilizator pe Website.

 

5. Informatii despre comenzile online

5.1. Urban Camping ia toate masurile pentru ca informatiile publicate pe Website, inclusiv descrierea Produselor si a Serviciilor, precum si preturile listate, sa fie, in orice moment, corecte si complete. Cu toate acestea, se pot face si greseli. In asemenea situatii, Urban Camping va incerca sa inlature toate erorile survenite in cel mai scurt timp posibil. In cazul in care Urban Camping constata ca eroarea respectiva a afectat/influentat Comanda dumneavoastra sau Contractul valabil incheiat, va incerca sa va informeze in cel mai scurt timp posibil, oferindu-va atat posibilitatea reconfirmarii Comenzii/a Contractului, cat si posibilitatea anularii acesteia/acestuia.
5.2. Va rugam sa aveti in vedere ca achizitionarea produselor pe Website ofera o experienta diferita de cea din magazinele fizice. In special, trebuie sa stiti ca:
• culorile Produselor, astfel cum sunt prezentate pe Website, pot fi diferite in realitate, pentru ca depind de mai multi factori, inclusiv, dar fara a se limita la, setarile monitorului dumneavoastra;
• dimensiunile si forma Produselor pot fi diferite in realitate fata de modul in care apar pe Website, de aceea, va rugam sa aveti in vedere ca este responsabilitatea dumneavoastra sa verificati ca marimea reala a fiecarui Produs sa corespunda scopului pentru care ati achizitionat respectivul Produs;
• fotografiile si imaginile de pe Website au doar rol ilustrativ/orientativ. Pentru o descriere exacta a Produsului si a detaliilor incluse, trebuie sa cititi cu atentie descrierea corespunzatoare a Produsului sau sa ne contactati prin modalitatile mentionate aici.
• Produsele vor fi livrate numai in masura in care sunt disponibile, existand astfel riscul ca Urban Camping sa nu poata livra Comanda. De asemenea, Urban Camping isi rezerva dreptul de a retrage orice Produs de la vanzare, in orice moment. In asemenea situatii, singura responsabilitate a Urban Camping fata de dumneavoastra este rambursarea integrala a sumelor platite pentru respectivele Produse pe care nu le mai poate furniza/le-a retras de la comercializare;
• Urban Camping depune toate eforturile pentru a livra Produsele in conformitate cu data de livrare asumata, mentionata in emailul cu detalii despre livrare, transmis potrivit prevederilor din sectiunea 10. Mentionam ca toate informatiile cu privire la livrare oferite de Urban Camping (pe website, la telefon sau prin email) sunt doar cu titlu estimativ si, de aceea, pot varia de la caz la caz. Va rugam sa consultati Sectiunea 9 pentru mai multe informatii despre livrare;
5.3. Nu este permisa utilizarea acestui Website in scopul introducerii in mod deliberat de virusi sau orice alt program sau material care poate fi tehnic daunator sau distructiv. Sunt interzise incercarile de acces neautorizat la acest Website, la serverul pe care este gazduit acesta sau la orice alt server, calculator sau baza de date in legatura cu acest site web. Prin acceptarea Termenelor si Conditiilor va angajati sa nu atacati acest Website prin intermediul unui atac de blocare a serviciului sau de blocare distribuita a serviciului.
Nerespectarea dispozitiilor din prezenta clauza va fi raportata autoritatilor competente in vederea aplicarii sanctiunilor legale si va determina suspendarea imediata a dreptului de a utiliza acest Website.
Urban Camping, desi depune toate eforturile pentru a asigura o navigare sigura pe Website, nu garanteaza ca acesta, serverele pe care este gazduit sau e-mailurile trimise sunt fara virusi sau alte componente informatice cu caracter potential daunator, ca nu contine erori, omisiuni, defectiuni, intarzieri sau intreruperi in operare sau transmitere, caderi de linie sau orice alti factori similari. Va rugam sa aveti in vedere ca folositi Website-ul pe riscul propriu, Urban Camping nefiind in niciun fel responsabila pentru eventualele daune directe sau indirecte cauzate de utilizarea sau accesarea/vizitarea Website-ului sau ca urmare a utilizarii informatiilor de pe Website. Urban Camping nu raspunde de erorile sau omisiunile care pot interveni in redactarea sau prezentarea materialelor de pe site, fara ca prin aceasta prevedere sa fie afectate drepturile de care beneficiati, in temeiul legii. Astfel, este in avantajul dumneavoastra sa va asigurati ca aveti instalate sisteme adecvate de aparare, menite sa va protejeze calculatorul de virusi si/sau orice alt continut daunator.
Urban Camping isi rezerva dreptul de a anula Comenzile care privesc Produse si/sau Servicii afisate pe Website ca urmare a unor erori tehnice sau care, din cauza unor erori tehnice, prezinta preturi evident eronate/derizorii (preturi care pot fi, in mod rezonabil, apreciate ca eronate/derizorii de catre consumatorul mediu), cu consecinta restituirii intregii sume platite de Cumparator in considerarea comenzilor anulate, daca este cazul.
Orice link-uri catre alte Website-uri sau materiale ale unor terte parti, daca este cazul, postate pe Website sunt oferite exclusiv in scop informativ, iar Urban Camping nu isi asuma in niciun fel responsabilitate pentru continutul acestor Website-uri si materiale, pentru produsele sau serviciile promovate sau comercializate prin intermediul acestor Website-uri.
5.4. Urban Camping are dreptul, in orice moment, sa modifice, sa suspende sau sa inceteze comercializarea produselor online, partial sau in totalitate, temporar sau permanent, cu sau fara notificare prealabila. Urban Camping nu va fi responsabila pentru nicio modificare, suspendare sau intrerupere a disponibilitatii serviciului de comenzi online, fara ca prin aceasta prevedere sa se aduca atingere drepturilor pe care legea le recunoaste consumatorilor. De asemenea, Comenzile online valabil confirmate de catre Urban Camping, anterior operatiunilor de modificare, suspendare sau incetare dispuse, vor fi in mod corespunzator executate de Urban Camping.
5.5. Urban Camping va asigura confidentialitatea datelor dumneavoastra, respectiv a datelor de autentificare, parolei si tuturor celorlalte detalii in legatura cu contul creat pe website-ul urbancamping.ro, in conformitate cu Politica de confidentialitate. Cu toate acestea, este responsabilitatea dumneavoastra sa va asigurati ca informatiile privind contul creat pe Website raman confidentiale in orice moment si ca nu vor fi transmise catre terti. Prin acceptarea Termenelor si Conditiilor sunteti de acord sa informati Urban Camping in cel mai scurt timp posibil daca aveti, in mod rezonabil, suspiciuni ca securitatea contului dumneavoastra este in pericol.
5.6. Va rugam sa aveti in vedere ca puteti face o comanda valabila pe Website numai daca ati implinit varsta de 18 ani si doriti ca Produsele si/sau Serviciile sa fie livrate/prestate pe teritoriul Romaniei. Este nevoie in mod necesar de o adresa de email valabila/activa si un numar de telefon la care puteti fi contactat cu usurinta.
5.7. Comercializarea online a Produselor are loc in sistem en-detail (comert cu amanuntul), iar nu en-gros (comert cu ridicata).

 

6. Inregistrarea ca utilizator

6.1. Daca vizitati Website-ul, chiar daca nu achizitionati produse si/sau servicii, aveti calitatea de utilizator.
6.2. Pentru a putea achizitiona produse si/sau servicii nu este obligatoriu sa va inregistrati pe Website, prin crearea unui cont.
6.3. In momentul achizitionarii unui produs aveti optiunea de creeare a unui cont.
6.3. Puteti gasi informatiile necesare cu privire la inregistrare in sectiunea Contul meu UC.
6.4. Urban Camping poate refuza solicitarea de inregistrare, sau sterge contul, in masura in care constata ca informatiile furnizate sunt in mod vadit neconforme cu realitatea.

 

7. Comenzi

Cum sa plasezi o comanda pe Website:
7.1. Utilizatorul va consulta sectiunea Cum comand? pentru a obtine toate informatiile relevante despre etapele efectuarii unei Comenzi. Inregistrarea Comenzii constituie o oferta de achizitionare a produselor de la Vanzator, supusa confirmarii sale ulterioare.
7.2. La plasarea unei Comenzi, vi se va cere sa urmati mai multe etape:
• adaugati produsele alese in cos;
• selectati modalitatea de livrare;
• selectati metoda de plata;
• efectuati plata, cu exceptia platii ramburs / platii in magazin;
7.3. Odata inregistrata, Comanda nu mai poate fi modificata de catre Cumparator. In cazul in care doriti sa modificati/anulati comanda va rugam sa ne contactati prin modalitatile mentionate aici.
7.4. Dupa efectuarea Comenzii veti primi un e-mail sau un telefon de la Urban Camping cu privire la detaliile Produselor comandate, costul total al Comenzii, inclusiv costurile de livrare, precum si un numar de identificare a Comenzii. Cumparatorului i se va aduce la cunostinta disponibilitatea produselor prin e-mail sau telefon.
7.5. Transmiterea Comenzii de catre Cumparator si primirea emailului mentionat la punctul 7.4. de mai sus, reprezinta doar o confirmare a faptului ca aceasta Comanda a fost receptionata de Urban Camping si nu formeaza un contract cu caracter obligatoriu.

Acceptarea comenzilor si formarea contractului
7.6. Urban Camping va depune toate eforturile pentru livrarea tuturor Produselor comandate, dar isi rezerva dreptul, fara a prezenta motivele aferente, sa refuze o Comanda (inainte de a o fi acceptat). In cazul in care Comanda este refuzata de Urban Camping, Cumparatorul va fi anuntat telefonic sau prin e-mail.

Preturile noastre
7.7. Preturile afisate pe site sunt exprimate in lei si includ toate taxele aplicabile.
7.8. TVA se aplica la valoarea legala de la data comenzii si este inclus in preturile produselor si/sau serviciilor.
7.9. Preturile produselor afisate pe Website exclud costurile de livrare si costurile altor servicii optionale pe care le-ati selectat.
7.10. Orice alte costuri suplimentare vor fi incluse in sumarul comenzii dumneavoastra afisat pe ecran inainte de confirmarea finala a comenzii dumneavoastra.
7.11. Prin prezenta sunteti informat ca preturile produselor si serviciilor disponibile si aplicabile in magazinele Urban Camping nu se aplica achizitiilor facute pe Website si vice versa.

Modalitatile de plata
7.12. Puteti plati produsele si/sau serviciile prin card bancar, virament bancar, E-Cec de fidelitate, Card Cadou sau numerar, in RON.
7.13. Cardurile bancare acceptate sunt VISA, MAESTRO si MASTERCARD. Platile cu cardul efectuate pe Website sunt securizate prin folosirea protocolului Secure Socket Layer (SSL), iar platile sunt procesate de EuroPayment Services SRL (EuPlatesc). Pentru finalizarea corecta a tranzactiei, trebuie sa introduceti datele necesare autorizarii Comenzii in platforma de plati urmand instructiunile furnizate de aceasta platforma. Urban Camping nu solicita si nu stocheaza nici un fel de detalii referitoare la cardul dumneavoastra.
7.14. Platile prin numerar se efectueaza la livrarea produselor si/sau serviciilor, catre reprezentantul curierului desemnat de catre Urban Camping.
7.15. In cazul platii prin card bancar, imediat ce ati plasat Comanda, procesatorul de plati al Urban Camping va bloca valoarea comenzii pe cardul dvs. Costul produselor si serviciilor selectate va fi debitat din contul dumneavoastra bancar de indata ce comanda dumneavoastra sau parte din comanda dumneavoastra ce doriti a fi expediata separat, este completa si gata de expediere.
7.16. In cazul in care Comanda este anulata, procesatorul de plati al Urban Camping va va debloca valoarea Comenzii in termen de maxim 14 de zile de la data anularii Comenzii, in functie de politica bancii dvs.
7.17. In cazul in care se realizeaza un control anti-frauda pentru a asigura securitatea operatiunilor cu clientii, Urban Camping va poate cere sa furnizati documente cu privire la Comanda prin fax sau e-mail, ca si unul sau mai multe documente care atesta adresa si/sau copia actului de identitate, inainte de confirmarea comenzii dumneavoastra. Comanda dumneavoastra este finala numai dupa ce Urban Camping a primit aceste documente si a trimis un e-mail de confirmare. In lipsa acestor documente sau in cazul in care documentele nu stabilesc identitatea si adresa dumneavoastra, Urban Camping isi rezerva dreptul de a nu confirma comanda. Urban Camping isi rezerva, de asemenea, dreptul de a respinge o comanda in cazul unui litigiu referitor la plata in curs de desfasurare sau in cazul in care un Client a comandat un numar neobisnuit de mare de produse si/sau servicii.
7.18. In cazul platilor online Vanzatorul nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Cumparator, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Cumparatorul.

Dovada comenzilor si a platii
7.19. In absenta dovezilor, bazele noastre electronice de date si cele ale furnizorilor nostri de servicii sunt pastrate in conditii adecvate de siguranta si constitue dovada tuturor tranzactiilor intre Urban Camping si Cumparator. In conformitate cu reglementarile aplicabile, pastram comenzile intr-un mediu sigur. Puteti accesa comenzile plasate de dumneavoastra pe Website accesand sectiunea “Autentificare”. In toate cazurile, Urban Camping sfatuieste Clientii sa pastreze e-mail-ul de confirmare a comenzii.

Erori ale preturilor
7.20. Urban Camping va depune toate eforturile pentru ca preturile de pe Website sa fie corecte. Cu toate acestea, este posibil sa apara si erori. In cazul in care Urban Camping descopera o eroare legata de pretul unui Produs si/sau Serviciu comandat deja de catre Cumparator acesta va fi informat cat mai curand posibil despre eroarea produsa. In aceste situatii, Cumparatorul va avea optiunea fie de a reconfirma Comanda la pretul corect, fie de a anula Comanda. In cazul in care Cumparatorul nu poate fi contactat, intr-un termen rezonabil, folosind detaliile de contact pe care le-a furnizat in timpul procesului de comanda, Urban Camping va considera Comanda anulata si Cumparatorul va fi notificat despre aceasta prin email.
7.21. In cazul in care Cumparatorul decide anularea Comenzii, dupa ce a fost informat cu privire la preturile corecte ale Produselor, insa anterior acestui moment a achitat deja pretul Produselor comandate, Urban Camping va oferi o rambursare completa in cel mai scurt termen, dar nu mai mult de 14 de zile calendaristice de la anulare.
7.22. In masura in care Urban Camping nu a informat Cumparatorul cu privire la preturile eronate si a confirmat Comanda, conform prevederilor de mai sus, Contractul valabil incheiat va fi in mod corespunzator executat si Produsele vor fi livrate.

 

8. Disponibilitate

8.1. Ofertele noastre de produse si servicii se aplica atat timp cat ele raman vizibile pe site, cu exceptia cazului in care sunt disponibile oferte speciale, caz in care termenul de valabilitate a acestor oferte va fi stipulat pe Website. Va sfatuim sa verificati disponibilitatea produselor pe pagina de informatii relevante despre produs. In cazul in care un produs si/sau serviciu comandat nu este disponibil, Urban Camping isi rezerva dreptul de a anula comanda, caz in care veti fi notificat in consecinta.
8.2. Daca plasati o comanda pentru mai multe produse dintre care unul nu este disponibil, Urban Camping va va informa corespunzator. Restul comenzii va fi procesat si expediat catre dvs. in termenul indicat pe Website.

 

9. Livrare

Unde livram? Unde prestam serviciile?
9.1. Produsele sunt livrate la adresa furnizata de dumneavoastra in Comanda, doar pe teritoriul Romaniei.

Livram la adrese unde locuiesc mai multi proprietari?
9.2. In cazul in care se va face o livrare la o adresa cu mai multi locatari, dvs. ati luat la cunostinta faptul ca serviciul de livrare a comenzii oferit de Urban Camping se efectueaza la o adresa cu mai multi locatari mentionata in Comanda dvs., insemnand ca o livrare poate fi primita de un tert.
Livrarile catre anumite zone care nu sunt usor accesibile (cum ar fi regiuni muntoase la mare altitudine, etc) se vor face la cel mai apropiat oras. Dupa aceea, dvs. sunteti responsabil de aranjarea livrarii la locul exact in care va aflati. Acest serviciu poate fi supus unei taxe suplimentare, care nu va fi platita de catre Urban Camping.

Timpul de livrare
9.3. Timpul de livrare afisat pe site decurge din momentul in care produsele comandate sunt expediate din depozitele noastre, dar nu mai mult de 30 de zile dupa confirmarea expedierii comenzii pe site. Veti primi un e-mail in care vi se confirma expedierea comenzii dvs.

Ce se intampla daca nu sunt acasa atunci cand se livreaza comanda?
9.4. Daca sunteti in imposibilitatea de a primi articolele livrate, veti fi contactat de catre reprezentantul curierului pentru cel mult doua incercari de livrare, intr-un interval de 14 zile. Ulterior, coletul va fi returnat Urban Camping.

Verificati coletele la primire!
9.5. In ceea ce priveste primirea coletelor Urban Camping sfatuieste Clientii sa verifice starea aparenta a coletelor la livrare. In cazul unei probleme (ambalaj deteriorat sau care lipseste) dvs.:
• trebuie sa descrieti starea coletului refuzat in detaliu pe nota de livrare/AWB;
• trebuie sa aveti semnatura operatorului de transport pe nota de livrare/AWB;
In situatia in care livrarea nu este conforma cu Comanda dvs. Urban Camping va va trimite produsele lipsa/deteriorate in cel mai scurt timp posibil sau va va rambursa, in functie de alegerea dvs.
Livrarea produselor se va face la intrarea in incinta dvs. (apartament, curte, cladire de birouri, etc.). Reprezentantul curierului nu are obligatia de a desface/monta/amplasa produsele in diverse locuri din incinta dvs.

 

10. Schimburi si retururi

POLITICA DE RETUR A PRODUSELOR COMERCIALIZATE IN MAGAZINELE URBAN CAMPING SI ONLINE PE URBANCAMPING.RO

PRINCIPII GENERALE
Urban Camping pune la dispozitia clientilor sai posibilitatea returnarii produselor cumparate din magazinele Urban Camping sau achizitionate online de pe websiteul urbancamping.ro. Urban Camping garanteaza produsele pe o perioada de maxim 2 ani de la data cumpararii pentru defecte de material si defecte de fabricatie. Produsele defecte vor fi inlocuite sau, daca este cazul, reparate.

Urban Camping poate decide inlocuirea produselor returnate sau rambursarea contravalorii acestora.

Cand primiti produsul, despachetati-l, montati-l, inspectati-l pentru a va asigura ca acesta este complet si testati-l pentru a va asigura ca este adecvat. Verificati conditiile de utilizare ale produselor. Va rugam, pastrati factura. Daca aveti intrebari, contactati-ne in termen de 14 zile de la primirea acestuia.

CONDITII DE RETUR
BON FISCAL / FACTURA
Pentru realizarea returului este necesara prezentarea bonului fiscal sau a facturii pe care sa fie inscris produsul care se doreste a fi returnat. In cazul achizitiilor online poate fi prezentata si factura primita impreuna cu produsul. Pentru finalizarea returului este necesara furnizarea datelor de identificare (nume, prenume, adresa de domiciliu), conform art. 319 din Codul Fiscal, si semnarea dispozitiei de plata.

Pentru simplificarea procesului va rugam completati Formularul pentru retur.

SITUATII IN CARE SE POT RETURNA PRODUSELE

IMPORTANT:
Pentru a fi acceptate la retur produsele trebuie sa fie noi (sa nu fi fost folosite). Transportul produselor se va face pe cheltuiala dumneavoastra.

Returnare pentru rambursare
UC va rambursa valoarea produsului numai daca acesta este achizitionat direct prin urbancamping.ro sau din magazinele Urban Camping. Produsul trebuie returnat in stare noua, nefolosit, curat si fara miros, in termen de 14 de zile de la cumparare. Produsul returnat, odata evaluat, va fi rambursat pentru suma initiala, mai putin costurile de transport.
Conform articolului 9 din Ordonanta de Urgenta nr. 34 din 2014 aveti la dispozitie 14 zile de la primirea produsului pentru a va exercita dreptul de retragere, adica sa returnati produsul fara a va justifica decizia. Pentru a va exercita dreptul de retragere puteti sa completati Formularul pentru retur sau sa ne trimiteti solicitarea pe adresa de email office@urbancamping.ro impreuna cu urmatoarele informatii: nume si prenume, numar comanda, IBAN, nume titular cont bancar, nume banca, adresa banca. Returnarea produselor se va face pe cheltuiala dvs. prin intermediul curierului desemnat de catre Urban Camping.

Returnare pentru inlocuire
Urban Camping poate schimba produsul pentru o culoare sau model alternativ. Produsul trebuie returnat nefolosit in termen de 14 de zile de la cumparare. Produsul returnat, odata evaluat, va fi schimbat pentru cel preferat. In cazul unei diferente de pret intre produse, aceasta va fi acoperita de cumparator, sau returnata acestuia, dupa caz.
In cazul schimbarii culorii sau a produsului integral, este necesara returnarea articolului in cauza, cu restituirea contravalorii acestuia din partea Urban Camping si plasarea de catre dvs. a unei noi comenzi cu produsele dorite.

Returnare pentru reparare
Deteriorarile din cauza uzurii sau sfasierii pot fi reparate contra cost. Rupturile mai mari de 5cm nu pot fi reparate.

ANALIZA RETURURILOR
Urban Camping isi rezerva dreptul de a analiza si decide acordarea sau nu a returului pentru fiecare solicitate in parte.
Fiecare cerere de returnare este procesata individual dupa completarea Formularul pentru retur. Urban Camping nu va plati pentru transport decat daca a existat o eroare din partea noastra. Incurajam pastrarea tuturor informatiilor de urmarire (tracking) de la curierul folosit de catre dumneavoastra. Nu suntem responsabili pentru expeditiile pierdute. Va rugam sa ne acordati 2-3 zile lucratoare pentru raspuns dupa depunerea cererii.

PROCEDURA DE RETUR
In cazul in care doriti sa returnati produsul si sa primiti contravaloarea acestuia, va rugam sa completati Formularul pentru retur sau sa ne trimiteti solicitarea pe adresa de email office@urbancamping.ro impreuna cu urmatoarele informatii: nume si prenume, numar comanda, IBAN, nume titular cont bancar, nume banca, adresa banca.

In cazul in care doriti sa schimbati produsul cu altul sau pentru probleme legate de garantie, va rugam sa completati Formularul pentru retur sau sa ne trimiteti solicitarea pe adresa de email office@urbancamping.ro impreuna cu urmatoarele informatii: nume si prenume, numar comanda, e-mail, numar de telefon. Returnarea produselor se va face pe cheltuiala dvs. prin intermediul curierului desemnat de catre Urban Camping.

RECLAMATII SI SUGESTII
Pentru orice reclamatii si/sau sugestii in legatura cu returnarea produselor comercializate in magazinele Urban Camping sau pe urbancamping.ro va rugam sa ne scrieti pe adresa de email office@urbancamping.ro.

 

11. Garantie si servicii post vanzare

Articolul este deteriorat sau defect
11.1. Fara a aduce atingere garantiei de vanzari care acopera anumite produse vandute pe Website, conform Certificatului de Garantie. Urban Camping e obligata sa ofere garantie legala impotriva defectelor cat si garantie impotriva defectelor ascunse in conformitate cu legislatia in vigoare, pentru toate produse vandute pe Website.
11.2. Anumite produse vandute pe Website sunt acoperite de o garantie specifica. Pentru detalii consultati Certificatul de Garantie.
11.3. Aceasta garantie acopera doar defectele de fabricatie si nu acopera:

• Deteriorari produse de razele UV
• Daune accidentale (sfasieturi din cauza vantului sau a obiectelor ascutie, arsuri, muscaturi si/sau zgarieturi de animal etc.)
• Folosire sau ingrijire necorespunzatoare (atarnarea la peste 1m fata de sol, sarituri sau balansare agresvia, nerespectarea instructiunilor de utilizare, curatare si depozitare)
• Uzura normala
• Depozitare in conditii de umiditate sau temperaturi ridicate
• Spalare sau uscare la masini automate
• Modificari aduse produsului dupa vanzare

Urban Camping va solicita sa urmati instructiunile din ghidurile de ajutor disponibile si sa efectuati mai multe teste pe echipamentul primit.

Cum imi pot repara produsele defecte in perioada de garantie?
11.4. In cazul unei defectiuni in perioada de garantie completati Formularul pentru retur sau trimite-ti un email la office@urbancamping.ro.
11.5. In cazul in care defectul este cauzat de producatorul produsului, costurile de expediere / de transport vor fi suportate de Urban Camping, daca folositi metoda de retur oferita de catre Urban Camping.
11.6. Odata ce articolul a fost analizat de catre Urban Camping, care va verifica in special daca acesta este acoperit de garantia de vanzare, articolul va fi reparat sau inlocuit. In cazul in care cauza problemei este acoperita de garantia de vanzari si articolul nu poate fi reparat si nici inlocuit cu un articol identic sau echivalent, veti fi rambursati. In orice caz, in cazul in care problema este acoperita de garantia de vanzare, Urban Camping va va oferi cea mai potrivita solutie (inlocuirea partii defecte, inlocuirea articolului sau emiterea rambursarii).
11.7. In cazul in care un produs este returnat fara un motiv intemeiat sau daca nu ati citit si urmat instructiunile oferite pe site sau odata cu produsul, returnarea va fi considerata neconforma si prelucrata ca atare.
11.8. Puteti alege o alta metoda de returnare a articolul dvs., diferita de cea oferita de catre Urban Camping. De asemenea, puteti alege sa incheiati o asigurare pentru pierderea, furtul sau distrugerea coletului dumneavoastra. Urban Camping nu acopera nici una din aceste cheltuieli si nu va fi raspunzator in cazul in care coletul dumneavoastra dispare.
11.9. In cele din urma, sunteti responsabil pentru ambalarea articolul dvs., astfel incat sa nu existe nici un risc de deteriorare pe durata transportului.

 

12. Dreptul la proprietate al produselor, transmiterea riscurilor, raspundere

12.1. Urban Camping isi va rezerva dreptul de proprietate asupra produselor cumparate de Dumneavoastra pana ce v-ati indeplinit toate obligatiile, in special plata pretului integral al comenzii.
12.2. In cazul in care ati ales plata ramburs, proprietatea Produselor va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii din partea Cumparatorului, la adresa indicata in Comanda (prin livrare se intelege semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier).
12.3. Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Produselor si/sau Serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea acestora.
12.4. La livrare, documentul care confirma executarea corespunzatoare a livrarii trebuie sa fie semnat de catre Cumparator. Prin aceasta nu va fi afectat in nici un fel dreptul legal al Cumparatorului de a notifica ulterior Urban Camping in cazul in care constata un defect sau orice alta lipsa de conformitate a Produselor. Refuzul de semnare a documentul de livrare reprezinta refuzul de acceptare a Produselor;
12.5. Dupa semnarea documentelor de livrare, Cumparatorul dobandeste posesia fizica a Produselor comandate. Din acest moment, Cumparatorul preia toate riscurile asupra Produselor, respectiv riscul de pierdere sau de deteriorare.
12.6. In cazul in care Cumparatorul nu este disponibil personal, poate desemna o terta persoana care sa preia Produsele in numele sau. Reprezentantul Cumparatorului trebuie sa fie o persoana cu capacitatea juridica necesara, respectiv sa fi implinit varsta de 18 ani, pentru a putea primi, in numele Cumparatorului, Produsele. Cumparatorul este de acord ca Urban Camping sa se bazeze pe instructiunile reprezentantului ca si cum ar fi propriile sale indicatii.

 

13. Dreptul la proprietatea intelectuala

13.1. In conformitate cu Politica de confidentialitate, continutul si materialele publicate pe Website, sunt integral in proprietatea exclusiva a Urban Camping. Folosirea, fara acordul expres al Urban Camping, a oricarui material publicat pe acest Website, se pedepseste conform legii. Denumirile Urban Camping, urbancamping.ro si reprezentarile grafice corespunzatoare sunt proprietatea Urban Camping.
13.2. Prevederile din prezenta sectiune, precum si dispozitiile aplicabile din Politica de confidentialitate, nu va impiedica sa utilizati acest Website pentru a inregistra o Comanda online si a copia/utiliza/printa detaliile acesteia sau ale Contractului.
13.3. Clientului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui Continut in orice alt context decat cel original intentionat de catre Urban Camping, includerea oricarui Continut in afara Website-ului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al Urban Camping asupra Continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea Continutului, decat cu acordul scris expres al Urban Camping.
13.4. Utilizatorii poate copia, transfera si/sau utiliza Continut numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederile Documentului.
13.5. Niciun Continut transmis catre Client sau Cumparator, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea Urban Camping si/sau al angajatului/prepusului Urban Camping care a mijlocit transferul de Continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut.
13.6. Este interzisa orice utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul Document sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.

 

14. Cesionarea si subcontractarea

Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru servicii ce tin de onorarea Comenzii, cu informarea Cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de Cumparator pentru toate obligatiile contractuale.

 

15. Forta majora si caz fortuit

15.1. Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora sau de caz fortuit. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat. Cazul fortuit este un eveniment care nu poate fi prevazut si nici impiedicat de cel care ar fi fost chemat sa raspunda daca evenimentul nu s-ar fi produs.
15.2. Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a Contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

 

16. Publicitate/newsletter

In momentul in care, Clientul isi creaza un Cont pe Website, are posibilitatea sa isi exprime acordul cu privire la primirea de Newslettere. Renuntarea la primirea Newslettere-lor de catre Utilizator se poate face in orice moment din contul creat pe Website. Renuntarea la primirea Newslettere-lor nu implica renuntarea la acceptul dat pentru prezentul Document.

 

17. Legislatia aplicabila si jurisdictie

17.1. Utilizarea Website-ului, transmiterea Comenzilor si incheierea Contractelor prin intermediul Website-ului sunt guvernate de legislatia romana.
17.2. Orice litigiu care rezulta din sau in legatura cu folosirea Website-ului sau in legatura cu o Comanda/un Contract va fi supus instantelor competente din Romania.
17.3. Consumatorii nu pot renunta la drepturile care le sunt garantate de lege. Orice clauza contractuala prin care se renunta sau se restrang in mod direct sau indirect drepturile prevazute de lege in favoarea consumatorilor nu este obligatorie pentru acestia.