Garantie si politica de retur

 

Schimburi si retururi

POLITICA DE RETUR A PRODUSELOR COMERCIALIZATE IN MAGAZINELE URBAN CAMPING SI ONLINE PE URBANCAMPING.RO

PRINCIPII GENERALE
Urban Camping pune la dispozitia clientilor sai posibilitatea returnarii produselor cumparate din magazinele Urban Camping sau achizitionate online de pe websiteul urbancamping.ro. Urban Camping garanteaza produsele pe o perioada de maxim 2 ani de la data cumpararii pentru defecte de material si defecte de fabricatie. Produsele defecte vor fi inlocuite sau, daca este cazul, reparate.

Urban Camping poate decide inlocuirea produselor returnate sau rambursarea contravalorii acestora.

Cand primiti produsul, despachetati-l, montati-l, inspectati-l pentru a va asigura ca acesta este complet si testati-l pentru a va asigura ca este adecvat. Verificati conditiile de utilizare ale produselor. Va rugam, pastrati factura. Daca aveti intrebari, contactati-ne in termen de 14 zile de la primirea acestuia.

CONDITII DE RETUR
BON FISCAL / FACTURA
Pentru realizarea returului este necesara prezentarea bonului fiscal sau a facturii pe care sa fie inscris produsul care se doreste a fi returnat. In cazul achizitiilor online poate fi prezentata si factura primita impreuna cu produsul. Pentru finalizarea returului este necesara furnizarea datelor de identificare (nume, prenume, adresa de domiciliu), conform art. 319 din Codul Fiscal, si semnarea dispozitiei de plata.

Pentru simplificarea procesului va rugam completati Formularul pentru retur.

SITUATII IN CARE SE POT RETURNA PRODUSELE

IMPORTANT:
Pentru a fi acceptate la retur produsele trebuie sa fie noi (sa nu fi fost folosite). Transportul produselor se va face pe cheltuiala dumneavoastra.

Returnare pentru rambursare
UC va rambursa valoarea produsului numai daca acesta este achizitionat direct prin urbancamping.ro sau din magazinele Urban Camping. Produsul trebuie returnat in stare noua, nefolosit, curat si fara miros, in termen de 14 de zile de la cumparare. Produsul returnat, odata evaluat, va fi rambursat pentru suma initiala, mai putin costurile de transport.
Conform articolului 9 din Ordonanta de Urgenta nr. 34 din 2014 aveti la dispozitie 14 zile de la primirea produsului pentru a va exercita dreptul de retragere, adica sa returnati produsul fara a va justifica decizia. Pentru a va exercita dreptul de retragere puteti sa completati Formularul pentru retur sau sa ne trimiteti solicitarea pe adresa de email office@urbancamping.ro impreuna cu urmatoarele informatii: nume si prenume, numar comanda, IBAN, nume titular cont bancar, nume banca, adresa banca. Returnarea produselor se va face pe cheltuiala dvs. prin intermediul curierului desemnat de catre Urban Camping.

Returnare pentru inlocuire
Urban Camping poate schimba produsul pentru o culoare sau model alternativ. Produsul trebuie returnat nefolosit in termen de 14 de zile de la cumparare. Produsul returnat, odata evaluat, va fi schimbat pentru cel preferat. In cazul unei diferente de pret intre produse, aceasta va fi acoperita de cumparator, sau returnata acestuia, dupa caz.
In cazul schimbarii culorii sau a produsului integral, este necesara returnarea articolului in cauza, cu restituirea contravalorii acestuia din partea Urban Camping si plasarea de catre dvs. a unei noi comenzi cu produsele dorite.

Returnare pentru reparare
Deteriorarile din cauza uzurii sau sfasierii pot fi reparate contra cost. Rupturile mai mari de 5cm nu pot fi reparate.

ANALIZA RETURURILOR
Urban Camping isi rezerva dreptul de a analiza si decide acordarea sau nu a returului pentru fiecare solicitate in parte.
Fiecare cerere de returnare este procesata individual dupa completarea Formularul pentru retur. Urban Camping nu va plati pentru transport decat daca a existat o eroare din partea noastra. Incurajam pastrarea tuturor informatiilor de urmarire (tracking) de la curierul folosit de catre dumneavoastra. Nu suntem responsabili pentru expeditiile pierdute. Va rugam sa ne acordati 2-3 zile lucratoare pentru raspuns dupa depunerea cererii.

PROCEDURA DE RETUR
In cazul in care doriti sa returnati produsul si sa primiti contravaloarea acestuia, va rugam sa completati Formularul pentru retur sau sa ne trimiteti solicitarea pe adresa de email office@urbancamping.ro impreuna cu urmatoarele informatii: nume si prenume, numar comanda, IBAN, nume titular cont bancar, nume banca, adresa banca.

In cazul in care doriti sa schimbati produsul cu altul sau pentru probleme legate de garantie, va rugam sa completati Formularul pentru retur sau sa ne trimiteti solicitarea pe adresa de email office@urbancamping.ro impreuna cu urmatoarele informatii: nume si prenume, numar comanda, e-mail, numar de telefon. Returnarea produselor se va face pe cheltuiala dvs. prin intermediul curierului desemnat de catre Urban Camping.

RECLAMATII SI SUGESTII
Pentru orice reclamatii si/sau sugestii in legatura cu returnarea produselor comercializate in magazinele Urban Camping sau pe urbancamping.ro va rugam sa ne scrieti pe adresa de email office@urbancamping.ro.

Garantie si servicii post vanzare

Articolul este deteriorat sau defect
Fara a aduce atingere garantiei de vanzari care acopera anumite produse vandute pe Website, conform Certificatului de Garantie. Urban Camping e obligata sa ofere garantie legala impotriva defectelor cat si garantie impotriva defectelor ascunse in conformitate cu legislatia in vigoare, pentru toate produse vandute pe Website.
Anumite produse vandute pe Website sunt acoperite de o garantie specifica. Pentru detalii consultati Certificatul de Garantie.
Aceasta garantie acopera doar defectele de fabricatie si nu acopera:

 • Deteriorari produse de razele UV
  • Daune accidentale (sfasieturi din cauza vantului sau a obiectelor ascutie, arsuri, muscaturi si/sau zgarieturi de animal etc.)
  • Folosire sau ingrijire necorespunzatoare (atarnarea la peste 1m fata de sol, sarituri sau balansare agresvia, nerespectarea instructiunilor de utilizare, curatare si depozitare)
  • Uzura normala
  • Depozitare in conditii de umiditate sau temperaturi ridicate
  • Spalare sau uscare la masini automate
  • Modificari aduse produsului dupa vanzare

Urban Camping va solicita sa urmati instructiunile din ghidurile de ajutor disponibile si sa efectuati mai multe teste pe echipamentul primit.

Cum imi pot repara produsele defecte in perioada de garantie?
In cazul unei defectiuni in perioada de garantie completati Formularul pentru retur sau trimite-ti un email la office@urbancamping.ro.
In cazul in care defectul este cauzat de producatorul produsului, costurile de expediere / de transport vor fi suportate de Urban Camping, daca folositi metoda de retur oferita de catre Urban Camping.
Odata ce articolul a fost analizat de catre Urban Camping, care va verifica in special daca acesta este acoperit de garantia de vanzare, articolul va fi reparat sau inlocuit. In cazul in care cauza problemei este acoperita de garantia de vanzari si articolul nu poate fi reparat si nici inlocuit cu un articol identic sau echivalent, veti fi rambursati. In orice caz, in cazul in care problema este acoperita de garantia de vanzare, Urban Camping va va oferi cea mai potrivita solutie (inlocuirea partii defecte, inlocuirea articolului sau emiterea rambursarii).
In cazul in care un produs este returnat fara un motiv intemeiat sau daca nu ati citit si urmat instructiunile oferite pe site sau odata cu produsul, returnarea va fi considerata neconforma si prelucrata ca atare.
Puteti alege o alta metoda de returnare a articolul dvs., diferita de cea oferita de catre Urban Camping. De asemenea, puteti alege sa incheiati o asigurare pentru pierderea, furtul sau distrugerea coletului dumneavoastra. Urban Camping nu acopera nici una din aceste cheltuieli si nu va fi raspunzator in cazul in care coletul dumneavoastra dispare.
In cele din urma, sunteti responsabil pentru ambalarea articolul dvs., astfel incat sa nu existe nici un risc de deteriorare pe durata transportului.

  Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii